Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1624 niezalogowanych)
159 Postów
Johnny Walker
(Moroklumpen)
Stały Bywalec
gabriel napisał:
robi to zawsze księgowa w firmie
Oczywiście, że pracodawca może wiedzieć, przecież to nie przestępstwo być w związkach. Natomiast nie zgodzę się, że "zawsze" księgowa odciąga składkę. Fakt, to najczęściej spotykane rozwiązanie bo jest najwygodniejsze, jednak jeżeli ktoś woli sam wpłacać składkę co miesiąc, to jest taka możliwość.
Jak już Gabriel wspomniał - różnie to bywa, jak to w życiu. Osobiście uważam, że zapisanie się do związków to dobre rozwiązanie. Człowiek czuje że w razie kłopotów będzie miał dokąd pójść, że ma kogoś "za plecami". Znam przypadki, w których związki zawodowe pomogły rozwiązać konflikt na linii pracodawca - pracownik. W jednym z tych przypadków pracodawcą był tzw. "pośrednik".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
lepiej jednak zeby kseigowa robila to automatycznie i zeby wiedzieli jednak w firmie... caly plus tych zwiazkow... 12% feriepenger zamiast 10.2%... no i 5tyg urlopu zamiast 4....
to chyba tyle?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów
Johnny Walker
(Moroklumpen)
Stały Bywalec
JLK21 napisał:
caly plus tych zwiazkow... 12% feriepenger zamiast 10.2%... no i 5tyg urlopu zamiast 4....
to chyba tyle?

A ja znam dwie firmy w których jest tak: W każdej z nich tylko część osób od lat należy do związków zawodowych, ale wszyscy dostają tyle samo feriepenger i tyle samo urlopu (25 dni). Osoby które nie należą do związków zapytane o to bezczelnie śmieją się, że po co mają się zapisywać do organizacji i płacić składki, skoro członkowie związków i tak wszystko dla nich wywalczą. Dodam, że osoby te są Norwegami. Jak to skomentujesz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
Moroklumpen napisał:
JLK21 napisał:
caly plus tych zwiazkow... 12% feriepenger zamiast 10.2%... no i 5tyg urlopu zamiast 4....
to chyba tyle?

A ja znam dwie firmy w których jest tak: W każdej z nich tylko część osób od lat należy do związków zawodowych, ale wszyscy dostają tyle samo feriepenger i tyle samo urlopu (25 dni). Osoby które nie należą do związków zapytane o to bezczelnie śmieją się, że po co mają się zapisywać do organizacji i płacić składki, skoro członkowie związków i tak wszystko dla nich wywalczą. Dodam, że osoby te są Norwegami. Jak to skomentujesz?

nie skomentuje bo nie interesuje mnie dalsza rozmowa... napisalem co mysle i co wiem i tyle... nie tworze historii POLACZKU
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
JLK21 napisał:
Moroklumpen napisał:
JLK21 napisał:
to chyba tyle?

nie skomentuje bo nie interesuje mnie dalsza rozmowa... napisalem co mysle i co wiem i tyle... nie tworze historii POLACZKU

eh rozmawia z toba a ty ziejesz do niego polaczku a ty kim jesteś norwe-szkiem
ps nic bym nie napisała ale ja to czytałam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów
Johnny Walker
(Moroklumpen)
Stały Bywalec
JLK21 napisał:
nie tworze historii POLACZKU
Widzę, że niektórzy się nigdy nie zresocjalizują, cóż.... Przynajmniej próbowałem traktować głupka poważnie.
Boron - przepraszam za off topik
Lizzi - dziękuję
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
lizzi napisał:

eh rozmawia z toba a ty ziejesz do niego polaczku a ty kim jesteś norwe-szkiem
ps nic bym nie napisała ale ja to czytałam
[/quote]

Lizzy jezeli poczytasz inn etematy to zauwazysz, ze zwrotu "polaczek" pierwszy uzyl ten frajerzyna wiec JLK po prostu stosuje ostracyzm wobec chujozy.

A tobie moro palo powiem tak: Chuj ci w ciasto cwelu.
Mam nadz, ze to jest ta granica o ktorej wspominales i po przekroczeniu ktorej podejmiesz odpowiednie kroki cioto.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
aaa chyba ze tak bo to słowo działa na mnie jak płachta na byka
zwracam honor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
Moroklumpen napisał:
JLK21 napisał:
nie tworze historii POLACZKU
Widzę, że niektórzy się nigdy nie zresocjalizują, cóż.... Przynajmniej próbowałem traktować głupka poważnie.
Boron - przepraszam za off topik
Lizzi - dziękuję

logujesz sie na forum i zaczynasz rozstawiac od razu ludzi po katach... pouczasz i nauczasz, wiesz wszystko o wszystkim i najlepiej ze wszystkich... i do tego nazwyasz ludzi tu piszacych kretynami, idiotami, nieukami, polaczkami, sam wymagajac jednoczesnie kultury.... to sie nazywa obluda??? nie obrazalem Cie i nie wtracalem sie dopoki mnie nie zabolalo... uraziles mnie raz i robisz to dalej nazywajac mnie dzisiaj glupkiem. jak to skomentujesz FRAJERZE?

ps. NIE PODOBA SIE FORUM? TO SOBIE ZMIEN
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
JLK21 napisał:Moroklumpen napisał:
Widzę, że niektórzy się nigdy nie zresocjalizują, cóż....
...logujesz sie na forum i zaczynasz rozstawiac od razu ludzi po katach... pouczasz i nauczasz, wiesz wszystko o wszystkim i najlepiej ze wszystkich... i do tego nazwyasz ludzi tu piszacych kretynami, idiotami, nieukami, polaczkami, sam wymagajac jednoczesnie kultury.... to sie nazywa obluda??? nie obrazalem Cie i nie wtracalem sie dopoki mnie nie zabolalo... uraziles mnie raz i robisz to dalej nazywajac mnie dzisiaj glupkiem. jak to skomentujesz FRAJERZE?
ps. NIE PODOBA SIE FORUM? TO SOBIE ZMIEN

---
No proszę , a już myślałem że tylko ja dostaję wysypki ...
Tak trzymać ...
Widzę , że znowu trzeba będzie stosować zasadę z przed Trzech lat , kiedy To Forum się tworzyło i zrastało w jakąś niepowtarzalna Jedność ....
---
PO PROSTU...
TRZEBA IGNOROWAĆ ... ZRESOCJALIZOWANEGO ...
---
DOBRE ...
A z jakiej przyczyny i na jakiej podstawie MIELIBYŚMY BYĆ RESOCJALIZOWANI ....

OJ lumpie...lumpie ... do Kogo ty ...xxxx... z takim słownictwem ... , czyżbyś również był niereformowalnym zbiegiem z Wysp... który rżnie Tutaj ........................................................
Ech szkoda słów ...

---
Ot po prostu niejaki ...zresocjalizowany ..."Moroklumpen"... to nic innego jak zwykła ...gnida ...
i trzeba ją zgnieść w zarodku ... by się nie rozrastała i nie brudziła ...Na Tym Forum...

I tyle z Mojej strony w tym Temacie
---
BĘC
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok